HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA !

 

SEURAN TAPAHTUMAKALENTERI  SYKSY / TALVI 2018 - 2019 

PIKKUJOULU

Perinteistä pikkujoulua vietetään la 8.12.2018 klo 18:00 (huomioi alkuperäisestä muuttunut päivä ja aika) Ravintola Verkahovi, Verkatehtaankatu 4, Turku.
Iltaa vietetään musiikkipitoisen ohjelman ja jouluruokailun merkeissä. Muusikko Eveliina Jaatinen musisoi, laulaa ja laulattaa joululaulumme. Puolalan koulun musiikkiluokan ryhmä ja Punkalaitumen Aron sisarukset lauluillaan ja musisoinnillaan ilahduttavat kuusijuhlaamme. Itse emeritius prof. Heikkikin on lupautunut ottaa "kurttunsa" mukaan. Maankuulut arpaiset ja pukkikin on ohjelmassa ym. kotiseutuhenkistä ohjelmaa.
Ruokailun onnistumiseksi ilmoita tulostasi 3.12 mennessä Laurille p. 044 5457275, sp; Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Pekalle p. 040 5910576, sp; Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
Jouluruokailun sponsoroitu hinta on 30,-/henk. Maksu seuran tilille FI3643090010171684. Tervetuloa!

 

TARINAILTA  

Ti 22.01.2019 klo 18:00. Wercafe, Verkahovi, Verkatehtaankatu 4, Turku.
Vapaamuotoista keskustelua muistellen kotipitäjän entisajan huvituksia ja huvipaikkoja. Seura tarjoaa pullakahveet. Lähde tarinoimaan tai vaan muuten kuuntelemaan ja tuttuja tapaamaan! Tervetuloa!

 

VUOSIKOKOUS
Torstaina 11.04.2019 klo 18:00 Wercafe, Verkahovi, Verkatehtaankatu 4, T:ku. Käsitellään sääntöjen määräämät asiat.  Tule päättämään kotiseutuseuran tulevaisuudesta. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 p. 
HUOM!

Tarkkaile ilmoitteluamme tapahtumista jäsenlehtemme sivuilta ja Punkalaitumen Sanomien "seurat toimivat" -palstalta sekä Turun Sanomien "yhdistykset"-palstalta. Seuralla on myös oma ryhmä Face-bookissa.

 

KOTISEUTUSEURAMME  JÄSENLEHTI   "LAITUMELAINEN"
TÄYTTÄÄ  JO  ENSI  VUONNA  30 VUOTTA !!
  

 

TAPAHTUMIA  JA  ASIOITA  VUODELTA  2018

KESÄN  TAPAHTUMAT
- Perinteinen kunniakäynti "Menneiden sukupolvien muistomerkille" Punkalaitumen päivänä kuivui tänä vuonna aattona "Laitumelta lähtöisin" tilaisuuden jälkeen illansuussa pienellä porukalla tehtyyn kukkalaitteen laskuun.  Ihmetystä herätti, kun pitäjän nimikkopäivänä sunnuntaina 29.07 ei ollut aamujumalanpalvelusta, vaan illalla joku hartaustilaisuus pappilassa.  Vähän näyttää seurakunta panostavan entisen kotipitäjämme merkkipäivään.  Toivottavasti ensi vuonna on seurakuntakin mukana, kun Punkalaidun täyttää 380 vuotta.

- "Laitumelta lähtöisin" -tilaisuus 28.07 Yli-Kirran navetassa oli menestys. Kitarabändi The Vintage Group 50 vuoden takaa veti lähes 200 kuulijaa helteiseen iltapäivään museon mäelle. Paikalla olleet olivat positiivisesti yllättyneitä poikien hienosta soitosta.  Kappaleet olivat 60- ja 70 -luvun iskelmiä, mitkä hyvin sopivat ajan sähköiseen beat-henkeen. Esityksen alussa Saarisen Jukka kertoili orkesterin perustamisesta yhteiskoululla 50 vuotta sitten ja kappaleiden välillä Jukka juonsi luonnikkaasti esityksiä ja niiden taustoja.  Mukavaa oli myös tavata entisiä koulu- ja naapurin kavereita.  Muodostui jopa pienimuotoisia luokkakokouksia. 
Kiitos vielä soittajapojille Artolle, Jukalle, Esalle ja Ristolle. Ja syvä kumarrus ja kiitos siitä, että pojat tukivat pääsymaksutuloilla kotiseututyötä niin täällä Turun puolessa kuin Punkalaitumellakin.
Kiitos järjestelyistä myös Punkalaitumen Museoyhdistykselle ja sen luonnikkaalle puheenjohtajalle.
 
- Seuran kesäretki Urjalaan "Väinö Linnan reitille" ja Vironkankaan kesäteatteriin Punkalaitumelle jouduttiin peruuttamaan osanottajien vähyyden vuoksi. Ihmetyttää, kun jäsenistöä ei saada mukaan ja retken hintakin oli tingitty omakustannushintaan. Jopa osa hallituksen ja huvitoimikunnan henkilöistä ei ollut matkalle lähtijöiksi.


HALLITUKSEN  JA  HUVITOIMIKUNNAN  KOKOUS 12.06.2018.
Kesän kokousta pidettiin puhheenjohtajan luona Raisiossa. Edellisen kokouksen pöytäkirja hyväksyttiin, mutta vuosikokouksen pöytäkirja jäi hyväksymättä, kun pöytäkirjan tarkastajat eivät olleet nyt kokouksessa.
Puhheenjohtajan toimesta onniteltiin Panu Helariuttaa 85 vuotispäivien johdosta.
Jäsenlehti ilmestyi kesäkuun alussa ja sen sisällöstä ja ilmestymisestä kekusteltiin ja todettiin sen täyttävän paikkansa pikkuvirheistä huolimatta.
Palautteissa ei vuosikokouksesta ollut kertomista ja päiviteltiin kun tutustuminen merimuseo Forum Mariniumiin ei vetänyt jäsenistöä kuin 10 henkilöä paikalle.
Tulevaisuuden suunnitelmissa käytiin vielä läpi järjestäytymiskokouksessa kirjattuja tapahtumia. Toivottiin runsasta osanottoa kesäretkelle ja puhheenjohtaja ilmoitti, että akiteerattaisiin vaikka naapureita mukaan, näin saataisiin hieman rahatilannettamme kohennettua.
Perinteistä pikkujoulua päätettiin pitää 7 tai 8.12 Ravintola Verkahovissa uuden yrittäjän hoteissa.
Muissa asioissa todettiin, että jäsenmaksutilisiirrot on postitettu. Seuran rahatilanne todettiin nyt kohentuneen. Merkittiin, että seuran jäsenrekisteri on tietosuojalain mukainen henkilörekisteri. Puhheenjohtaja selvitti myös Punkalaitumen seurakunnan ja kunnan "Tule kotiin" projektia. Projektinvetäjä H-M Kamppikoski tulee "Laitumelta lähtöisin" -tilaisuuteen kertomaan projektista.
Seuraavan kokouksen ajankohdasta päätettiin sopia marja- ja sienireissulla.

 

JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS 11.04.2018
Vuosikokouksen jatkoksi pidettiin välittömästi hallituksen järjestäytymiskokous.  Varapuheenjohtajaksi valittiin edelleen Panu Helariutta ja sihteeriksi ei ollut hallituksesta ketään halukas, joten rahastonhoitaja Lauri Pitkänen lupautui hoitamaan tehtävää.
Tulevaa toimintaa suunnitleltiin ja sovittiin, että tutustuminen Forum Mariniumiin merenkulun erikoismuseoon tehdään 7.06.2018 klo 17:00, Linnankatu 72, T:ku, Opastuksen seura maksaa.
Perinnetapahtumaan "Kaikkien aikojen maatalousnäyttelyyn" Punkalaitumelle 30.6 ja 01.07 jokainen tekee tutustumisen omatoimisesti, ei yhteiskuljetusta.
Kesäretki Urjalaan Väinö Linnan reitille tehdään perjantaina 20.07 lähtö klo 12:30 Länsikeskus liikekeskus Länsi 1:den edestä ja klo 12:45 Linja-autoaseman tilausajolaiturista nro 9. Paluumatkalla käydään katsomassa ensi-illassa Vironkankaan kesäteatterissa "Karhunpalvelus" esitys. Ruokailu Kokkon kodalla. Matkan hinta lippuineen ruokineen ja kahveineen 70,- €/henk. Matka toteutetaan, jos vähintään 20 lähtijää.
"Laitumelta lähtöisin" tilaisuu lauantaina 28.07 klo 15:00 Yli-Kirran navetassa kitarabändi The Vintage Groupin paluu 50 vuoden takaa. Beat-henkistä musiikkia esittävät entiset yhteiskoulun teinipojat.
Punkalaitumen päivänä perinteinen kunniakäynti ja kukkalaitteen lasku "Menneiden sukupolvien muistomerkilla" Jumalanpalveluksen jälkeen.
Perinteinen sieni- marja- ja ulkoiluretki Punkalaitumelle 15.09.2018 kokoontuminen klo 10:00 Punkalaitumen torille, josta lähtö Vehkajärvelle metsään.
"Punkalaitumen vanhat valokuvat" tiistaina 16.10.2018 klo 18:00 Verkahovin 2. krsn kabinetissa katsotaan valokuvia ja tarinoidaan niistä.
Pikkujoulun ajankohta ja paikka sovitaan myöhemmin.
Seuraava kokous päätettiin pitää puhheenjohtajan luona Raisiossa 12.06.2018 klo 18:00.   

VUOSIKOKOUS 11.04.2018
Vuosikokousta pidettiin Wercafen tiloissa ja hyvin mahduttiin pieniin tiloihin, kun paikalle ei ollut vaivautunut porukkaa kuin juuri sen verran, että vuosikokous saatiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouksen avasi seuran puhheenjohtaja, joka totesi jäsenmäärän hupenevan melkoista vauhtia jäsenistön ikääntyessä ja uusia nuoria ei seura- ja yhdistystoiminta nykyään kiinnosta. Some vie ilmeisesti tämän yhdistystoimintavietin. Seurauksena on myös jäsentulojen pieneneminen ja kun muita tuloja ei ole, niin seuran talous kyntää syvällä.
Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin seuran pj ja sihteeriksi lupautui Lauri Pitkänen. Ääntenlaskijoiksi ja pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin A. Koskenniska ja P. Helariutta.
Esiteltiin toimintakertomus, seuran tulot ja menot, tilinpäätös ja tilintarkastajan lausunto. Tilinpäätös vahvistettiin sekä tili -ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle.
Alkaneen toimintakuden jäsenmaksua päätettiin hieman korotta eli nyt 20,- € ja perheen toisen jäsenen maksu pidetään entisellään 15,- €, yhteisömaksu pidetään myös entisellään eli 50,- €.
Toimintasuunnitelma esiteltiin ja siitä keskusteltiin ja hyväksyttiin. 
Hallituksen puheenjohtajaksi valittiine edelleen P. Virtanen. Hallitukseen valittiin "entiset" Panu Helariutta, Antti Koskentaka, Matti Lehtinen, Liisa Niemelä, Virpi Pitkänen ja uutena Mirja Helin. Rahastonhoitajaksi ulkopuolelta lupautui edelleen Lauri Pitkänen. Hallituksen varajäseniksi valittiin Laimi Aaltonen ja Rauno Koski. Toiminnantarkastajaksi valittiin edelleen HT Osmo Kalmari. ja varalle Katriin Syrjälä.
Yhdistyksen toimikunnat jatkavat entisellä miehityksellä. Huvitoimikuntaan kuuluvat Aimo Hakanen, Jukka Saarinen, Annikki Yli-Kauppila ja Pekka Virtanen. Lehtitoimikunnan miehittävät Reijo Rantanen (päätoimittaja / lehden kasaaja), Heikki Paloheimo, Jukka Saarinen ja Pekka Virtanen.

Muissa asioissa keskusteltiin seuran jatkosta, kun uutta "verta" ei saada nuorista Turun puolen laitumelaisita. Heräsi myös vilkas keskustelu seuran nimen muuttamisesta "Punkalaidun seuraksi", näin voitaisiin olla vahvemmin muualle muuttaneiden punkalaitumelaisten yhteinen kotiseutuseura. Asia päätettiin jättää harkintaan ja tiedustella entiseltä kotiseudulta onko jo olemassa"Punkalaidun seura". Myös ehdotettiin nimeksi "Turun puolen laitumelaiset".
Kun ei muita asioita ollut kokous päätettiin ja päätettiin pitää välittömästi hallituksen järjestäytymiskokous.

   

HALLITUKSEN  JA  HUVITOIMIKUNNAN KOKOUS 20.03.2018
Kokuunnittiin jälleen Verkahovin Wercafen tiloissa. Jäsenlehti päätettiin saada aikaiseksi kesäkuun alkuun ja siten aineisto Reijolle toukokuun alkuun. Palautteissa kertailtiin tarinailtaa ja todettiin, että muistoja oli paljon ja ilta kului nopeasti projektorin välityksellä kuvia katsellessa. Muistoja ja tarinointia riitti. Mauri kivikosken / Varttikilo Onnea muistokonsertti oli menestys ja hieno tilaisuus.
Tulevaisuuden suunnitelmissa käytiin läpi vuosikokousasioita ja hallitus hyväksyi toimintasuunnitelman ja -kertomuksen sekä tilit. Erikoismuseo Forum Mariumiin päätettiin tehdä tutustumiskäynti, ajankohta selvitetään vuosikokoukseen mennessä. Kesän toimintaa kaavailtiin ja tehdään mahdollisesti kesäretki "Väinö Linnan reitille" Urjalaan. Paluumatka tehtäisiin Punkalaitumen kautta ehkä katsottaisiin Vironkankaan kesäteatteriesitys ja ruokailu Kokkon Kodalla. "Laitumelta lähtöisin" tilaisuus pidetään Yli-Kirran museolla, ajankohta tarkennetaan soittajien kanssa. Perinteinen marja-, sieni- ja ulkoiluretki kotipitäjään tehdään syksyllä. Syksylle kaavaillaan joko musiikki-iltaa tai "Punkalaitumen vanhat valokuvat" -iltaa. 

Käsiteltiin myös seuran rahatilannetta ja todettiin se heikohkoksi. Joulujuhla ja laitumelainen-lehti verotti taloutta huomattavasti. Jäsentulot ovat vähentyneet.
Tietosuojalain mukainen henkilörekisteri on vielä teon alla.
Seuraava kokous pidetään järjestäytymiskokouksena vuosikokouksen perään. 

HALLITUKSEN JA HUVITOIMIKUNNAN  KOKOUS 16.01.2018

Kokousta pidettiin Wercafen tiloissa. Keskusteltiin jäsenlehden toimittamisesta ja todettiin, että oli hieman vaikeuksia. Lehti saatiin jakeluun vasta joulun jälkeen. Lehteen oltiin muuten tyytyväisiä.

Palautteissa keskusteltiin pikkujoulusta ja todettiin, että alkuperäinen sovittu pitopaikka meni konkurssiin ja saimme hyvällä tuurilla vielä järjestettyä juhlan pitopaikaski Upseerikerhon. 
Ohjelmaan oltiin tyytyväisiä, mutta ruoka ja ravintolan järjestelyt eivät olleet odotetulla tasolla. Myös laskutuksessa tuli yllätyksenä pöytäliinoista lisälaskutusta, josta ei oltu etukäteen mitään kerrottu.
Tulevaisuuden suunnitelmissa keskusteltiin tammikuun tarinaillasta. Aiheeksi oli valittu seuran 55 -vuotis taival. Käydään läpi leikekirjaa ja vanhoja valokuvia ja niistä tarinointia. Paikaksi oli jo etukäteen varattu Upseerikerhon kabinetti.
Vuosikokousta päätettiin pitää Wercafen tiloissa Verkahovissa. Samoin päätettiin tutustumiskäynnistä 15.05 Forum Mariniumiin. Keskusteltiin myös kesän retkestä Urjalaan Väinö Linnan reittiin tutustuen sekä mahdollisesti samalla reissulla mentäisiin kotipitäjän kesäteatteriesitystä katsomaan.
Muissa asioissa todettiin, että "Varttikilo onnea" Mauri Kivikosken muistokonsertti on Epitihiassa 27.01.2018 klo 15:00. Keskusteltiin myös henkilötietolakiin perustuvasta rekisteriselosteesta. Asiaa päätettiin tutkia.
Seuraava kokous päätettiin pitää 20.03 klo 18:00 Wercafessa.  

TAPAHTUMIA JA ASIOITA VUODELTA 2017

PIKKUJOULUILTA  8.12.2017
Perinteistä pikkujoulua vietettiin tänä vuonna Turun Upseerikerhon juhlatilassa. Jäsenistöä ystävineen oli joulukuiseen perjantai-iltaan saatu 50 henkilöä. 
Puhheenjohtaja avauksessaan kertaili seuran 55 -vuotista toimintaa ja toivotti pikkujouluväelle hyvää iltaa.
Illan juontajana toimi Hakasen Aimo, jolla juontojen lomassa oli mukavaa kerrottavaa. Helariutan Panu ei pitänyt juhla- eikä puuropuhetta, vaan luki itse laatimansa itsenäisyysrunon.

Musiikista ja laulusta vastasi muusikko Eveliina Jaatinen.  Hän myös säesti yhteisesti laulettuja tuttuja joululauluja.
Pikkujouluiltaan myös kuului maittava jouluruokailu jälkiruokineen.

Saimme myös mielenkiintoisen esityksen, kun Marja-Leena Uutto-Leino kertoili kuvien välityksellä setänsä "legenda", valokuvaaja, yrittäjä Sulo Uutton elämänvaiheista.
Joulupukkikin oli Pöllönaukeen kautta taas osannut tulla kuusijuhlaamme mukanaan karkkeja ja pikkupaketteja.
Runsas arpajaispöytä saatiin jaettua vauhdilla. Päävoiton, tuotekorin, voitti Katriina Syrjälä.

Vapaassa sanassa Jukka Saarinen kertoi tulevasta Turun Laulelman Ystävät ryn muistokonsertista, jossa muistellaan Mauri Kivikoskea, "Varttikilo onnea". Paikka on Hyvän olon keskus Epitihia, Meriläisentie 1, Turku ja aika 27.01.2018 klo 15:00.
Illan päätteeksi laulettiin yhteisesti Sylvian Joululaulu.

Kiitos mukan olleille, taas pidettiin polkua auki juurillemme.
P.V. 

 

"PUNKALAITUMEN  VANHAT  VALOKUVAT"
Marraskuun alkupuolella vietettiin Verkahovin 2. krsn kabinetissa milenkiintoista iltaa katselemalla Fb -ryhmän milenkiintoisia valokuvia Punkalaitumelta. Ryhmän synnystä, taustoista ja liittymisestä illan aluksi kertoilivat seuran puhheenjohtaja ja Jukka Saarinen. Ryhmän jäsenmäärä oli ko. iltana n. 660 henkilöä pääasiassa nykyisiä ja entisiä punkalaitumelaisia.
Fb -ryhmän kuvia näytettiin projektorin välityksellä seinäkankaalle.Kuvien katselu aloitettiin ryhmän perustamisen ajoilta liitetyistä kuvista.  Milenkiintoiset kuvat herättivät muistoja ja keskusteluja. 
Kuvia katselemassa oli alun kolmettakymmentä henkilöä, ja oli ilo nähdä uusiakin kasvoja tilaisuudessamme. Liki kolmetuntinen vierähti nopeasti ja päätettiin jatkaa kuvien katsomista toisella kertaa, vaikka tammikuun tarinaillassa.
Kiitos mukana olleille mukavasta illasta! 

 

HALLITUKSEN JA HUVITOIMIKUNNAN KOKOUS 24.10.2017
Kokousta pidettiin jälleen Wercafen tiloissa ja palautteissa keskusteltiin Marja- ja sieniretkestä ja Musiikki-illasta. Jäsenlehteen päätettiin ottaa jutut pikkujoulusta ja lehti ilmestyisi jouluksi.
Seuraavasta jäsenistölle järjestettävästä tilaisuudesta "Punkalaitumen vanhat valokuva" Fb-ryhmässä keskusteltiin ja käytännössä puhheenjohtaja fläppärillään ja projektorilla näyttää kuvia seinäkankaalle. Kuvista tarinoidaan ja muistellaan niistä ihmisiä ja tapahtumia.
Keskusteltiin myös pikkujoulun järjestelyistä ja päätettiin ottaa muusikko Eveliina Jaatinen huolehtimaan musiikista pikkujoulussamme. Muu ohjelma olisi pitkälti "kotitekoista". Jouluruokailu on sovittu entiseen tapaan ja ravintola lupasi samalla hinnalla kuin vime vuonna.
Tarinaillan aiheeksi sovittiin seuran 55 vuotta, lehtileikekokoelma ja valokuvat vuosien varrelta sekä muistelot.
Jäsenmaksut on postitettu ja
 maksuja on jo tullut tilille. Seuraava kokous pidetään "Punkalaitumen vanhat valokuvat" -tilaisuuden jälkeen 21.11. klo 18:00 samassa paikassa vielä pikkujoulua sunnitellen.

MUSIIKKI-ILTA 10.10.2017
Suomen itsenäisyyden 100 -vuotisjuhlataipaleelta vanhoja äänitteitä soitettiin puhheenjohtajan valitsemista kappaleista 12 musiikkiesitystä. Musiikki oli monipuolista aina Sibeliuksen "Jääkärinmarssista" ja Emil Genetzin "Terve Suomeni Maasta" sekä Lauri Tähkän "Mun Suomeni" ja Jukka Kuoppamäen "Sininen ja Valkoinen" -esityksiin. Tilaisuus päätettiin "Veteraanien Iltahuutoon" ja "Finlandia Hymniin". 
Puhheenjohtaja kertoili musiikkikappaleiden säveltäjien ja esittäjien taustoja ja näin saatiin myös sävellysten historiasta tietoa.
Mukana olis voinut olla vähän enemmän jäsenistöä, kun mukaan oli vaivautunut vain 14 henkilöä. Kiitos heille!    

 

HALLITUKSEN JA HUVITOIMIKUNNAN KOKOUS 13.09.2017
Kesän jälkeen kokousta pidettiin Verkahovin Wercafen tiloissa ja kuultiin kesän kuulumisia. Asialistalla puntaroitiin juhannuksen tienoilla ilmestynyttä jäsenlehteä ja todettiin, että se saatiin myös jakeluun museolle "Kaikkien Aikojen Maatalousnäyttelyyn". Toisen jäsenlehden ilmestymisajankohtaa vielä selvitellään kuitenkin ennen joulua.
Palautteissa käytiin läpi kesän toimintaa ja todettiin, että "Kesäretki kotipitäjään" ei onnistunut, kun ilmoittautumismäärä jäi vain 11 henkilöön. Ilmoitetulla hinnalla olisi tullut seuralle tappiota, joten matka peruutettiin. Punkalaitumen päivän juhlallisuuksissa oli jonkin verran jäsenistöä paikalla ja Museyhdityksen virallisella onnittelukäynnillä seuraa edustivat puhheenjohtaja ja Matti Lehtinen.
Tulevaisuuden suunnitelmissa käytiin läpi Marja- ja sieniretken järjestelyitä Punkalaitumelle ja keskusteltiin myös "Musiikki-illan" ja "Punkalaitumen Vanhat valokuvat" tilaisuuksista.
Pikkujoulun paikkavarus todettiin tehdyksi ja päätettiin samalla pitää seuran pienimuotoiset 55 -vuotisjuhlat. Tammikuulle kaavailtiin "tarinailtaa" jos sopiva aihe löytyy. Ensi kesänkin toimintakaavailuja jo mietittiin esim. Väinö Linnan reitti Urjalassa ja "Laitumelta lähtöisin tilaisuus" The Vintage Groupin paluun muodossa.
Rahatilanne huolestutti, mutta jäsenmaksut ovat laskuttamatta, kun jäsenluettelokorjaukset Reijolta on saamatta. Puheenjohtaja lupasi itse laittaa luettelon ajan tasalle. 
Todettiin myös, että Punkalaitumen kunanhallitus on asettanut yhdistykseemme kunnan luottamushenkilöksi Reijo Rantasen ja varalle Ari Prihtin, koska kunta on seuramme jäsen.
Seuraava kokous on 24.10.klo 18:00 samassa paikassa. 

 

HALLITUKSEN KOKOUS 14.06.2017
Kokousta pidettiin puhheenjohtajan luona Raisiossa.  Todettiin, että lehden ilmestyminen on viivästynyt, mutta on nyt vaikeuksien jälkeen painossa Granossa.  Toivottavasti saadaan jakeluun ennen juhannusta. Toimintasuunnitelmissa käytiin läpi kesän kaavailluja toimintoja.  Puhheenjohtaja selvitteli kesäretken sisältöä heinäkuun lopulla.  Hän myös pyysi porukkaa kunniakäynnille Punkalaitumen päivänä Menneiden Sukupolvien Muistomerkille, missä laskemme kukkalaitteen muistomerkille Jumalanplveluksen jälkeen. Syksyn ohjelmaa käytiin läpi ja siihen palataan kesän jälkeen kokouksissa. Rahatilannetta selvitettiin ja jäsenmaksut rahastonhoitaja postittaa, kun saadan Reijolta päivitetyt jäsenlista ja osoitetarrat.
Puheenjohtaja päätti kokouksen ja toivotti läsnäolijoille hyvää kesää sekä haalimaan kotiseuturetkellemme porukkaa, vaikka seuran ulkopuolelta.

JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS 17.05.2017
Kokousta pidettiin meille uusissa tiloissa Wercafen kabinetissa Verkahovin ala-aulassa.  hallitus järjestäytyi niin, että varapuheenjohtajana jatkaa Panu Helariutta ja sihteeriksi lupautui vielä jatkamaan Jurva Koskenniska.  Rhastonhoitajana on hallituksen ulkopuolelta lupautunut jatkamaan Lauri Pitkänen.  Muuten kokouksessa pohdittiin vielä kesän ja syksyn toimintaa ja lyötiinpä myös pikkujoulun aika ja paikkakin kiinni.
Seuraava kokous päätettiin pitää 14.06.-17 puhheenjohtajan luona Raisiossa.

VUOSIKOKOUS 11.04.2017
Vuosikokousta pidettiin Turku-seuran tiloissa.  Aluksi toiminnanjohtaja Kristiina Syrjäsuo toivotti meidät tervetulleiksi ja kertoili tämän päivän seuran toiminnasta.  Turku-seurta viettää myös juhlavuottaan. Seuran perustamisesta on kulunut 60 vuotta.
Seuramme vuosikokoukseen oli kertynyt kourallinen jäsenistöä juuri sen verran, että kokous saatiin lailliseksi.  Kokouksessa käsiteltiin seuran sääntöjen määräämät asiat.  Hallitus ja toimikuntapaikat valittiin melkein periaatteella, että entiset jatkavat.  Uutena valittiin hallituksen varajäseneksi Mirja Helin ja huvitoimikuntaan tuli uutena Annikki Yli-Kauppila. Jäsenmaksut päätettiin pitää entisellään eli henkilöjäsen 15,- / henk. ja yhteisöjäsen 50,- €. Tilinpäätös ja tuloslaskelma esitettiin kokoukselle ja myöskin kuultiin toiminnantarkastajan lausunto, tilit vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle.  Toimintakertomus ja toimintasuunnitelma hyväksyttiin yksimielisesti. 

HALLITUKSEN  KOKOUS 040.04.2017
Kokousta pidettiin jälleen Verkahovin yläkabinetissa. Jäsenlehti yritetään synnyttää touko-kesäkuun vaihteeseen. Aineisto Reijolle toukokuun alkuun. Vuosikokouspaikka oli vahvistunut Turku Seuran tiloihin ja myöskin päästään tutustumaan Föribuotin.Tulevaisuuden suunnitelmissa keskityttiin kesän toimintaan, mikä noudattaa vanhoja "latuja", kesäretki kotipitäjään, Punkalaitumen päivä, Kaikkien Aikojen maatalousnaäyttely, Sieni- ja marjaretki. Keskusteltiin myös kotiseutuliiton lehtikilpailusta, mutta päätettiin, että lehtemme ei ole varmaan sen arvoinen, että kannattaisi osallistua. Vuosikokousasioita pohdittiin ja rahastonhoitaja esitteli tilinpäätöksen ja tuloslaskelman, sihteeri esitti laatimansa toimintakertomuksen sekä puheenjohtaja esitti toimintasuunnitelman. Nämä kaikki hallitus hyväksyi ja allekirjoitti, joten ne eistetään vuosikokouksessa.

HALLITUKSEN  KOKOUS 14.02.2017
Yhdistyksen hallituksen ja huvitoimikunan talven ensimmäistä kokousta pidettiin 14.02 Verkahovin yläkabinetissa. Ennen varsinaisen kokouksen aloitusta pidettiin hiljainen hetki kunnioittaen keskuudestamme poisnukkuneiden Mauri Kivikosken ja Ali Kuuselan muistoa.

Itse kokouksessa aluksi keskusteltiin jäsenlehden tämän vuoden ilmestymiskerroista ja päätettiin, että jäsenlehteä tehdään tämänkin vuoden puolella vain kaksi lehteä.  Näin saadaan seuran budjetti pidettyä kurissa.
Palautteissa vielä palattiin pikkujouluun ja tarinailtaan.  Todettiin, että pikkujoulussa oli hyvin ohjelmaa ja Saarisen Jukka juonsi tilaisuuden mainiosti. Tarinailtaankin oltiin tyytyväisiä.
Tulevaisuuden suunnitelmissa todettiin, että puh.johtaja oli sopinut vuosikokouspaikan.  Yhdistys pääsee Turkuseuran vieraaksi ja tutustumaan Föripuotiin. Tiloissa voidaan pitää sääntömääräinen vuosikokouksemme.  Kevään teatterireissu päätettiin siirtää Vironkankaan kesäteatteriin Punkalaitumelle.  Matkaan yhdistetään muutakin ohjelmaa kotipitäjässä tai matkalla poiketaan Humppilan "ostoskeskukseen".  
Kotipitäjään tehtävää syksyn marja- ja sienireissu päätettiin pitää ja se tehtäisiin uudelle kodalle Vehkäjärven / Jalasjoen rajamaille. Päätettiin, että seuran 55 -vuotisjuhlia ei erikseen vietetä, vaan voidaan pikkujoulun merkeissä pitää pienimuotoisena juhlana. Kotipitäjän Kaikkien aikojen maatalousnäyttely ja Punkalaitumen päivän juhlallisuudet pidetään ohjelmassa.

Uuden hallituksen tehtäväksi annetaan suunnitella loppuvuoden toiminta. Jäsenrekisterin muutokset lähetetään Reijolle korjatavaksi, jotta lehden nimitarrat saataisiin ajan tasalle. Päätettiin vihdoin toteuttaa Turkuseuraan liittyminen yhteisöjäsenyydellä.  Hallituksen kokouspaikkavaihtoehtoja yhä kartoitetaan kustannussäästöjen vuoksi.                                         Seuraava kokous pidetään 04.04.2017 klo 18:00 siihen mennessä laaditaan toimintakertomus ja toimintasuunnitelma myös edellisen toimintakauden tilit tarkastetaan, jotta voidaan esittää vuosikokoukselle.        

 

 

TARINAILTA 24.01.2017

Liki 20 Turun puolen laitumelaista oli kerääntynyt Verkahovin kabinettiin perinteiseen tammikuun tarinailtaan.  Tämän vuoden aiheena oli "laitumelainen" yrittäminen / yrittäjyys.  Puhheenjohtaja alusti iltaa Punkalaitumen kauppatoiminnan alkuajoista vuodesta 1860 ja varsinaisen teollisuuden kännystymisestä 1900 -luvun alkuajoista lähtien liki tähän päivään saakka. Illassa keskityttiin lähinnä kirkonkylän "pitäjän" kolmen painopistealueen entisajan kauppa- ja teollisuustoimintaan eli Mäenpään, Sarkkilan ja "Kerttulan kaupungin". Puhheenjohtaja näytti myös fläppärinsä kautta aiheeseen liittyviä vanhoja valokuvia.

Illan päätteeksi myös katsottiin Heikki Paloheimon Face Bookkiin perustamasta "Punkalaitumen Vanhat Valokuvat" -ryhmästä vanhoja valokuvia.

Kiitos mukan olleille, taas elettiin mukavaa iltaa juurillemme!! 

 

PIKKUJOULU 9.12.2016

Perinteistä pikkujoulua vietettiin jälleen Ravintola Verkahovissa mukavan yhdessäolon ja jouluruokailun merkeissä.  Jäsenistöä ystävineen oli flunssa-aallosta huolimatta paikalla nafti 50. Ilta käynnistettiin Puolalan koulun musiikkiluokan Tiernapoika -esityksellä.  Näin saatiin milemme viritetyksi mukavasti koulumuistoihin sinne lapsuuteen.
Toimittaja Jukka Saarinen juonsi iltaamme. Jukka mukavasti palasi juonnoissaan kotiseudulle ja muistoissa elimme monta mukavaa hetkeä.   Reima Tuomi Paraisilta toimi illan muusikkona.  Hän soitteli pianolla jouluiset kappaleet ja säesti joululaulujamme Panun toimiessa esilaulajana. Puuropuheen piti Paraisten poika sananikkari evp. opettaja Helariutan Panu. Myös perinteinen kotiseutuhenkinen tietokilpailu palkintoineen Panun vetämänä viritteli aivonystyröitä tänäkin vuonna.
Kävihän se Korvatunturin pukkikin meitä tervehtimässä jakaen K- market Pourun lahjoittamia karkkeja ja pikkupaketteja.  Pukilla vitsit olivat kuin Pitkäsen Laurilla!!??

Emeretiusprof. Aimo Hakanen muisteli esityksessään perinteiseen punkalaitumelaiseen joulujuhlamenoon liittyvää joulun viettoa kirkkorekiretkineen.  Aimolta myös tiukattiin Punkalaitumen nimihistoriaa ja professorilta kuultiin perusteluineen arvio nimen synnystä.

Komia arpajaispöytä taas tyhjeni illan mittaan ja pääpalkinnon tuotekorin voitti tällä kertaa Timo Suominen.

Taas elettiin joulun alusviikoilla mukava yhteinen hetki kotiseudulle ja juurillemme.

Kiitos mukana olleille! 

HALLITUKSEN KOKOUS 22.11.2016

Todettiin, että jäsenlehti saatiin taas synnytettyä kiireen kyljessä ja saadaan nyt postiin 23.11. Kokouksessa käsiteltiin 9.12 järjestettävän pikkujouluillan käytännön ja ohjelma asioita.  Panu on saanut musiikkimieheksi Reima Tuomen, joka soittelee ja säestää joululaulumme. Ruoka on perinteinen joulupöytä ja kustantaa ponsuroituna 27,- / henkilö. Tarinailtaa vietetään 24.01.2017 klo 18:00 teemalla "laitumelainen" yrittäminen / yrittäjyys vuosikymmenien aikana. Perinteisesti seura tarjoaa pullakahveet tarinoinnin lomassa.  Vuosikokousta plidetään huhtikuussa, ajankohta sovitaan myöhemmin.  Loppukeväälle suunnitellaan teatterireissua johonkin lähialueen teatteriin.  Seuran kokouspaikkaa harkitaan vaihdettavaksi nousseiden kustannusten vuoksi, aletaan etsiä uutta paikkaa. Seuraavan kokouksen ajankohta sovitaan erikseen.   


MUSIIKKI - ILTA 25.10.2016
Syksyn virkistykseksi pidettiin jo kolmannen kerran vanhojen iskelmälevyjen ja äänitteiden soittoilta tämän vuoden teemalla "Turkulaiset iskelmätähdet".  Verkahovin lasikabinettiin oli puhheenjohtaja raahannut soittopelinsä ja fläppärinsä projektoreineen.  Musiikin monitaitomies Jukka Saarinen alusti soitettavat kappaleet ja Jukkahan kertoi mielenkiintoisia taustoja ja tarinoita myös solisteista.  Sakkia olis saanut olla enemmän, harkintaan jäi vieläkö musiikki-iltoja pidetään, kun porukkaa ei kiinnosta.
Katso lähempi kertomus illasta jäsenlehdestämme nro 2 / 2016.

 

HALLITUKSEN  KOKOUS 18.10.2016

Kokouksen alussa juotiin sihteerimme 80 -vuotis merkkipäiväkahvit ja nautittiin Jurvan tarjoamaa kinuskikakkua.  Seura muisti Jurvaa "yskänlääke" -pullolla ja kukilla. Itse kokouksessa käsiteltiin seuraavan jäsenlehden ilmestymistä joululehtenä marraskuun lopulla. Seuraavan viikon musiikki-iltaa suunniteltiin merkittiin, että Jukka alustaa ja juontaa iltaa ja Pekka tuo soittovehkeet. Teema on tällä kertaa "Turkulaiset tähdet". Pikkujoulua jo alustavasti suunniteltiin ja puhheenjohtaja oli varannut Verkahovin ison salin 9.12. klo 18:30. Rahatilanne todettiin kohentuneeksi, kun jäsenmaksuja on maksettu hyvin.

Keskusteltiin Kotiseutuliiton tarjoamasta palvelusta jäsenille eli mahdollisuudesta kotisivujen ylläpitämiseen Kotiseutuliiton kautta, vuosimaksu olisi 90;- €.  Asiaa harkitaan. Seuraava kokous päätettiin pitää 21.11. -16 klo 18:00 Verkahovin kabinetissa. 

KESÄN TAPAHTUMAT

Kesäretki kotipitäjään onnistui hienosti ja mukanaolleet n. 30 "Turun laitumelaista" ystävineen viihtyivät retkellä, vaikka päivä venyi yli työpäivän. Pitäjään ajettiin Alastaron kautta. Ensiksi tutustuttiin 2 -tieltä ajaen Palojoen kylään ja puhheenjohtaja selvitteli Vapon turvetuotannon nykykuulumiset Palojoella. Keskipitäjälle saavuttuamme otimme uudelta Piatarinaukiolta lisää porukkaa ja ajoimme SHT -Tukkuun.  Saimme tehtaalla nauttia aluksi kahvit ja selvityksen tehtaan toiminnasta. Milenkiintoisen tehdaskäynnin jälkeen suuntasimme matkamme Mäenpään, Haviokosken, Länsipään ja Vanttilan kautta Vanttilan Muoviin.  Näimme kuinka koneet työnsivät kidastaan muoviämpäreitä.  
Retki jatkui Hakasen Aimon toimiessa oppaana Rekikosken kautta Pärnänmaahan, Perä-Illoon, Jutille ja Roukanmaan kautta keskipitäjälle. Pitäjällä ajettin vielä tutustuen Saunaojan uuteen omakotialueeseen.  Piatarinaukiolle ennen Kokkon kodalle siirtymistä oli sovittu vielä mahdollisuudesta ostaa "Arojen hunajaa" kotiin vietäväksi.

Kodalla isäntä Eino joukkoineen oli laittanut meille hyvän lohisopan lisukkeineen. Kahvit nautittuamme sirryimme Vironkankaan kesäteatteriin katsomaan mainiota esitystä Harmaat pantterit ja Mehmed. Väliajalla Eino vielä tarjosi meille pullakahvit.
Kotimatkalle pääsimme  kesäillan kynnyksellä taas mukavia muistoja rikkaampana.  Kiitos mukanaolleille retkikpäivämme oli onnistunut, elettiin päivä juurillemm! -  KIITOS !

Punkalaitumen Päivänä seuramme edustajat tekivät Jumalanpalveluksen jälkeen perinteisen kunniakäynnin Menneiden Sukupolvien Muistomerkillä.  Kukkalaitteen laskivat seuran puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.  Panu Helariutta piti muistomerkillä lämminhenkisen puheen.

Itse juhlassa seuramme oli mukavasti edustettuna.  Kiitos Teille, jotka uhrasitte aikaanne ja kävitte kunniakäynnillä.

"Laitumelta Lähtöisin" Heikki Paloheimon muistojen ja musiikin iltapäivä onnistui keräämään museon mäelle hienosti porukkaa.  Meitä entisiä laitumelaisia ja kotipitäjän väkeä oli mäellä auringon paisteessa liki 150 henkilöä.  Tilaisuus oli lämminhenkinen ja mukavan Heikin jutustelun lomassa kuulimme Heikin, Raittisen Jussin ja Jorma Öunapan soittamaa 60- / 70 -luvun musikkia.
Heikki kertoili myös "Radio Aktivin" ajoilta mielenkiintoisia juttuja.   Seuran puhheenjohtajalle tuli paljon kiitosta luonnikkaasta tilaisuudesta.
Kiitos Heikille, että oli saanut mukaansa entiset RUK -aikaiset soittokaverinsa.  Kiitos myös museon väelle, että voitiin taas pitää museolla "Laitumelta lähtöisin" tapahtumaa.
Oli todella mukava nähdä vanhoja "nuoria tuttuja" ja entisiä kavereita.  Elettiin lämmin hetki muistoille!
Kiitos mukana olleille!!

HALLITUKSEN  JA HUVITOIMIKUNNAN KOKOUS 
Kesän jälkeen kokoonnuttiin 13.09 hieman vajaalla kokoonpanolla pohtimaan taas syksyn / talven toimintaa ja kertailtin kesän taphtumia.  Kertailtiin myös lehden palautteita ja oltin sitä mieltä, että lehden suraava numero on yhdistetty nrot 2 - 3.  Näin helpotamme vähän seuran piukkaa rahatilanetta. Lehti ilmestyisi marraskuun lopulla ja aineisto Reijolle marraskuun alkuun.
Seuraava tapahtuma on marja-, sieni- ja ulkoiluretki kotipitäjään 25.09, kokoontuminen klo 10:00 Punkalaitumen torille. Näyttäisi, että yhteensattumien vuoksi normaalikävijöistä osa joutuu jäämään pois.  Puheenjohtaja velvoitti varapuheenjohtajaa vetämään tämän tapahtuman.

Musikki-iltaa pidetään suunnitelmien mukaan ja Jukka lupautui alustamaan tilaisuutta.  Pikkujoulun ajankohta lyötiin kiinne 9.12.2016 klo 18:30, koska ravintolalla on jo paljon varauksia.
Tarinaillan ajankohta ensi tammikuulle myös sovittiin 24.01.2017. Aihe sovitaan myöhemmin.
Todettiin, että jäsenmaksulaput on lähetetty 80 % :sesti ilmoitti rahastonhoitaja.  
Seuran kotisivujen kehittelystä keskusteltiin ja puheenjohtaja totesi, että Suomen Kotiseutuliiton kautta on tullut mahdollisuus avata uudet sivut vuosimaksulla.  Asiaan päätettiin palata.
Seuraava kokous on 

18.10.2016 klo 18:00 Verkahovin 2. krsn kabinetti.

SIENI-, MARJA- , ULKOILURETKI  KOTIPITÄJÄÄN 24.09.2016

Perinteinen retki kotiseudulle suunnattiin "Työlaitoksen" taakse Pohjolan laavulle Isosuon kupeeseen.  Tänä vuonna puhheenjohtajan olessa estyneenä retken vetäjänä toimi varapuhheenjohtaja Panu Helariutta.  Porukkaa oli yhteensattumien vuoksi lähtenyt metsään vähän, mutta mukana olleille riitti tuplamakkarat ja kahveet. Punaposkista marjaa löytyi kotiin viemiseksi Vanttilan Muovin luovuttamissa ämpäreissä. Puhheenjohtajakin sai tuliaisena 2 dl "ämpärillisen" puolukoita.

 

 HALLITUKSEN  JA  HUVITOIMIKUNNAN  KOKOUS

Tiistaina 31.5.2016 kokousta pidettiin puhheenjohtajan luona Raisiossa. Kokousasioissa käsiteltiin jäsenlehden osalta, että lehti pyritään saamaan jäsenille Juhannukseksi. Aineisto on likipitäen kasassa. Lehteen on puheenjohtaja onnistunut saamaan muutaman mainoksen. 
Keskusteltiin kesän tapahtumista ja sovittin seuraavaa;
- Kaikkien Aikojen Maatalousnäyttelyyn Yli-Kirralle mennään kukin omatoimisesti, jos kerkiää.  Jäsenlehteä, Laitumelaista, saatavana museon päärivin porstuassa.
- Kesäretki kotipitäjään tehdään perjantaina 22.07.-16, tutustutaan etelä- ja länsipuolen kyliin ja pääsemme tehdaskäynneille SHT -tukkuun ja Vanttilan Muoviin. Illalla ruokailu Kokkon Kodalla ja kesäteatteriesitys Vironkankaan kesäteatterissa.  Lähtö Turusta klo 10:00 ja matkan hinta on 45,- / henkilö. Puffi retkestä laaditaan omaan lehteen ja Punkalaitumen Sanomiin.
- Punkalaitumen Päivänä kunniakäynti kirkonmenojen jälkeen Menneiden Sukupolvien Muistomerkillä, puheenjohtaja hankkii kukkalaitteen kotipitäjän kukkakaupasta.  Osallistutaan Museon mäellä pitäjän merkkipäiväjuhlaan.
- "Laitumelta lähtöisin" tilaisuus pidetään musolla 21.08.-16 klo 14:00 emeretius prof.Heikki Paloheimon muistojen ja musiikin iltapäivänä.  Heikki on saanut entiset armeija-aikaiset muusikkokaverinsa Jussi Raittisen ja Jorma Öunapan kanssaan musisoimaan.
- Marja-, sieni- ja ulkoiluretki kotipitäjään tehdään perinteisesti syyskuussa 24.09 Isosuontien varteen Pohjolan kodalle.  Ensiksi kokoonnutaan Punkalaitumen torille klo 10:00.
- Syksyn musiikki-iltaa pidetään Verkahovin kabinetissä tistaina 25.10.-16 aihe Turkulaiset iskelmätähdet teemalla vanhat iskelmät ja äänitteet.

Muissa asioissa käsiteltiin seuran rahatilannetta ja jäsenmaksujen postitusta.  Seuran kotisivujen kehittelystä ja mainoslinkeistä oli puhetta ja asiaan päätettiin palata myöhemmin.
Seuraava kokous päätettin pitää kesän jälkeen Verkahvin kabinetissa 6.09.-16 klo 18:00. 

HALLITUKSEN JA HUVITOIMIKUNNAN KOKOUS

Tiistaina 15.03.2016 pidettiin hallituksen ja huvitoimikunnan kokousta tutussa paikassa Verkahovin 2. krsn kabinetissa. Jäsenlehti pyritään saamaan toukokuun puolen välin jälkeen ja aineistot Reijolle toukokuun lopussa. Kokouksen pääteemana oli käydä vuosikokoukselle esitettävät asiat.  Vuosikokousta pidetään 12.04.2016 klo 18:00 Verkahovin 2. krsn kabinetissa. Oheisohjelmana vuosikokoukseen on lupautunut lähetystöneuvos Antti Koistinen pitämään esityksen suurlähettilään urastaan Kauko-Idässä.  Tulevasta toiminnasta keskusteltiin ja laitettiin harkintaan 2. osion kotiseuturetkestä järjestettäväksi vaikka yhdistäen Vironkankaan kesäteatteriesitys.  Laitumelta lähtöisin -tilaisuus pidetään näillä näkymin Heikki Paloheimon iltapäivänä elokuun 21 pvnä. Perinteisille "kaikkien aikojen maatalousnäyttelyyn" Yli-Kirralle ei mennä omalla osastolla, vaan toimitetaan jäsenlehteä päärivin porstuaan.  Syksyn sieni- ja marjaretki tehdään jonnekkin päin Punkalaidunta.  Rahatilanteesta todettiin, että huolestuttaa varojen väheneminen, kun tilinpäätös jo toisena vuonna näyttää miinusmerkkiseltä.  Syynä on lehden kustannusnousut ja mainosten saannin vaikeus. Lopuksi todettiin, että "uusi" hallitus miettiin lähemmin tulevaa toimintaa.  

HALLITUKSEN JA HUVITOIMIKUNNAN KOKOUS
Tiistaina 12.01.2016 pidettiin uuden vuoden ensimmäistä kokousta taas tutussa paikassa Verkahovin 2. krsn kabinetissa. Lehtisen Matti tarjosi kakkukahvit joulukuussa olleen merkkipäivänsä johdosta. Seuran joulun jäsenlehden palautteita käytiin läpi ja todettiin, että lehti oli tullut juuri joulun alla jäsenistölle "joululahjaksi".
Seuraava lehti pyritään saamaan kevään / kesän kynnyksellä Vapun nurkissa.
Pikkujoulupalautteita käytiin läpi ja todettiin, että jouluruoka oli tyydyttänyt ja ohjelmaakin oli ollut ihan riittämiin pikkujoulussa. Porukkaakin oli mukavasti paikalla suunnilleen sama määrä kuin viime vuonnakin eli hieman vajaa 50. Muutama uusi kasvokin oli saapunut paikalle.
Tulevaisuuden toimintaa käsiteltiin ja ensimmäisenä on tammikuun 26 pvnä perinteinen Tarinailta. Tämän kertainen aihe on "laitumelaiset" perinneruoat ja ruokakulttuuri. Vuosikokousta päätettiin pitää pääsiäisen vuoksi vasta huhtikuulla eli 12.04.2016 klo 18:00 Verkahovin 2. krsn kabinetissa. Oheisohjelmaa pyritään saamaan tilaisuuteen esim. Antti Koistinen esitelmöimään suurlähetystötyöstö. Kevään ohjelma jätettiin harkintaan, saadaanko tehtyä johonkin lähistön kaupunkiin teatterireissua. A. Koskentaka kartoittaa lähiaikoina Uudenkaupungin teatterin suosittua esitystä "Satavuotias karkasi ikkunasta ja katosi", Kotiseuturetki Punkalaitumen itäpuolen kyliin jätetään vielä harkintaan. Elokuulle kaavailtu Laitumelta lähtöisin tilaisuus on tänä vuonna Heikki Paloheimon iltapäivä. Heikki tarinoi ja tuo RUK -aikaiset soittokaverinsa musisoimaan. Mukana on jopa muusikko Jussi Raittinen. Ajankohta selviää lähiaikoina Jussin almanakan mukaan.
Kokouksessa todettiin seuran rahatilanne ja jäsenmaksunsa maksamatta jättäneet. Näille ei enää lähetetä jäsenlehteä, eikä jäsenmaksuplankettia.
Seuraava kokous päätettiin pitää samassa paikassa 15.03.2016 klo 18:00.

TARINAILTA
Tammikuun 26 päivänä pidettiin perinteistä tarinailtaa Verkahovin 2. krsn kabinetissa. Aiheena oli tällä kertaa "laitumelainen" ruokakulttuuri ja perinneruuat.  Ilta sujui mukavan tarinoinnin merkeissä. Aimon luonnikkaan alustuksen pohjalta muisteltiin kotipitäjän perinteellisiä juhla- ja arkiruokia.  Jutustelu rönsyili aina ruuan hankkimisesta ja valmistamisesta muuhunkin entiajan ja miksei nykypäivänkin ruokanautintoihin liittyviin asioihin.  
Iltaa istumaan kahvikupposen äärelle, tarinaa iskemään,  oli tällä kertaa yhteensattumien vuoksi vain 15 henkilöä.
Kiitos Aimolle alustuksesta ja kiitokset kaikille mukana olleille.